Wat doet een onafhankelijke hypotheekadviseur?

6 oktober 2021 | Waarom zou je als huizenkoper een onafhankelijke hypotheekadviseur in de arm moeten nemen in plaats van een hypotheek bij je eigen bank af te sluiten?

Dat is voor ons geen moeilijke vraag. Ten opzichte van een bank bieden we als onafhankelijke hypotheekadviseur veel meer opties die met elkaar vergeleken kunnen worden en kunnen we vaak betere voorwaarden en lagere rentestanden aanbieden. Daarnaast zijn we laagdrempeliger, beter bereikbaar en toegankelijker. Je kunt daarnaast een zakelijke relatie opbouwen die zich uitstrekt over meerdere financiële terreinen: financiering van de woning, verzekeringen, maar ook als vraagbaak bij verduurzaming van je woning of het benutten van de overwaarde.

Een onderscheidende kwaliteit van Roling advies is de bereikbaarheid. Onze kantoortijden zijn zowel ’s ochtends en ’s middags als ’s avonds. Daarnaast zijn we op verschillende manieren bereikbaar: (video-)bellen of appen bij korte vragen, per e-mail en natuurlijk face-to-face op kantoor. We hechten veel waarde aan een goed klantcontact. Het is de basis voor een goede verstandhouding en een lange termijn relatie.

Een Erkend Financieel Adviseur is bij de aankoop van een woning beslist geen overbodige luxe. Vaak hebben huizenkopers zich wel georiënteerd op de mogelijkheden, maar er komt zoveel kijken bij het kopen van een woning dat je het echt in de handen van een deskundige moet leggen. Die overziet het grote geheel en kan de puzzelstukjes in elkaar passen. Zo is het berekenen van je maximale hypotheek en de maandlasten slechts het topje van de ijsberg bij het kopen van een huis. Je kunt er veel over vinden op het internet, maar mijn ervaring is dat al die informatie mensen alleen maar onzekerder maakt. Eens te meer een reden om te zoeken naar iemand die je goed en objectief begeleidt.

Goed en snel bereikbaar

Waarom (potentiële) huizenkopers in dat geval juist bij Roling advies zouden moeten aankloppen? Wat ik van klanten terug hoor is dat ze het prettig vinden dat we via verschillende kanalen goed en snel bereikbaar zijn. Snelheid is belangrijk in deze branche; het kan het verschil betekenen tussen wel of niet op tijd een bod uitbrengen op je droomhuis. Uiteindelijk draait het in dit vak om vertrouwen. Met een deskundige sparring-partner aan je zijde breng je met vertrouwen een winnend bod uit.

De eerste kennismaking vindt plaats via een vrijblijvend oriënterend gesprek. We leren elkaar wederzijds kennen en tasten af wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik stel vragen en verzamel informatie die nuttig is bij de aankoop van een woning of voor advies over de hypotheek die het beste past bij je situatie en toekomstperspectieven. Ik analyseer de omstandigheden en ga pas aan het werk als het dossier compleet is. Aansluitend volgt de inventarisatie en analyse fase, waarin je persoonlijke en financiële situatie en wensen/doelstellingen op een rij worden gezet. Die mondt uit in de adviesfase: een adviesrapport waarin de keuze voor de geadviseerde financiële producten wordt onderbouwd en toegelicht. Na akkoord regelen we de aanvraag van de geadviseerde financiële producten en de administratieve afhandeling.

Verzekeringen

Aansluitend kunnen we ook adviseren over aanvullende financiële producten. Zoals de juiste verzekeringen: van werkloosheid en arbeidsongeschiktheid tot schade en overlijdensrisico. Of het verlichten van je maandlasten, bijvoorbeeld door extra aflossing of het oversluiten van je hypotheek voor een lagere rente of een aangepaste hypotheekvorm. Het is goed om bij het afsluiten van een hypotheek rekening te houden met onvoorziene omstandigheden, zoals daling van je inkomen door langdurige ziekte of werkloosheid. Ik zoek naar maatwerkoplossingen, zeker als je arbeidsomstandigheden afwijken van een vaste baan en een vast inkomen. Elke situatie is anders; daarom adviseren we alleen de financiële producten die passen bij je persoonlijke situatie. Als onafhankelijk adviseur kan ik terugvallen op het aanbod van ruim 25 hypotheekverstrekkers en verzekeraars, elk met hun eigen voorwaarden en rentetarieven.

Op de pagina ‘werkwijze‘ kun je lezen hoe het hele adviestraject bij Roling advies eruit ziet. Van kennismaking tot en met het beheer van je hypotheek en verzekeringen. Neem eens contact op als je benieuwd bent wat ik voor jou kan betekenen op het gebied van financieel advies.

 

Shariff Roling

Erkend Financieel Adviseur

 

Dit artikel is gepubliceerd door Nieuwbouw-Nederland.