Overwaarde van je huis gebruiken om je woning te verduurzamen

07-07-2023 | Als huiseigenaar met overwaarde op je woning is het slim om deze te benutten voor het verduurzamen van je huis. Hoewel je mogelijk iets meer betaalt voor je hypotheek, zullen je energiekosten juist dalen. In dit artikel ontdek je waarom het verstandig is om overwaarde te gebruiken voor duurzame verbeteringen en hoe je financiële ondersteuning kunt krijgen.

De voordelen van verduurzaming

Het verduurzamen van je woning, vooral door middel van isolatie, is al jarenlang een goede investering met een hoog rendement, vooral in vergelijking met sparen. Met de recente stijging van de energieprijzen is dit belangrijker dan ooit. Bovendien leidt een duurzame woning tot een verhoogde waarde, wat kan resulteren in aanzienlijke waardestijging, soms tot tienduizenden euro’s, bij een beter energielabel.

Kosten van energie

Hoewel de energiemarkt na de sterke prijsstijgingen van vorig jaar weer enigszins tot rust is gekomen, zijn gas- en elektriciteitsprijzen nog steeds aanzienlijk hoger dan twee jaar geleden. De toekomst van energieprijzen blijft echter onzeker vanwege gebeurtenissen zoals de oorlog in Oekraïne. Het isoleren van je huis vermindert je energieverbruik en biedt daarom een aantrekkelijke overweging.

Extra investering van de overheid

Om verduurzaming verder te stimuleren, heeft de overheid onlangs besloten om extra middelen vrij te maken. Het Nationaal Warmtefonds ontvangt een extra budget van € 900 miljoen, specifiek bedoeld voor huishoudens met een lager inkomen. Het Warmtefonds verstrekt onder andere rentevrije Energiebespaarleningen. Meer informatie hierover lees je op deze pagina van de Rijksoverheid

Advies over duurzaam wonen

Als je meer wilt weten over de financieringsmogelijkheden voor energiebesparende maatregelen, neem dan contact met mij op. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik ook aangesloten bij het keurmerk Financieel Adviseur Duurzaam Wonen. Ik help je graag bij het vinden van de beste oplossing om jouw duurzame verbouwing te financieren.