Hoe NHG hypotheken woningbehoud mogelijk maken

15-04-2024 |Stel je voor: je hebt eindelijk je droomhuis gevonden, je hebt een hypotheek afgesloten en je bent helemaal klaar om te settelen. Maar dan slaat het noodlot toe – misschien verlies je je baan, raak je arbeidsongeschikt, of word je op een andere manier geconfronteerd met onverwachte uitgaven. Wat nu? Maak je geen zorgen, de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is er om je te helpen.

Wat is NHG?

NHG (Nationale Hypotheek Garantie) is als een beschermende deken voor je hypotheek. Het biedt een vangnet voor situaties waarin je je hypotheek niet meer kunt betalen vanwege omstandigheden buiten je controle, zoals werkloosheid, arbeidsongeschiktheid, overlijden of echtscheiding.

Woningbehoud met NHG

Het is niet alleen een geruststellende gedachte om te weten dat NHG er is; NHG kan ook daadwerkelijk helpen om je huis te behouden als de dingen moeilijk worden. Hier zijn een paar manieren waarop NHG dit mogelijk maakt:

 

  1. Financiële bijstand: Als je in financiële problemen komt en je je hypotheek niet meer kunt betalen, kan NHG je helpen om een oplossing te vinden. Dit kan variëren van tijdelijke betalingsregelingen tot herstructurering van je lening, zodat je maandlasten binnen een voor jou betaalbaar niveau komen.

 

  1. Verkoop met verlies voorkomen: Als je gedwongen bent je huis te verkopen en de verkoopopbrengst lager is dan de hypotheekschuld, kan NHG het verschil dekken. Dit helpt om te voorkomen dat je blijft zitten met een restschuld.

 

  1. Persoonlijke Ondersteuning: NHG biedt ook persoonlijke begeleiding en advies om je te helpen bij het vinden van de beste oplossing voor jouw situatie. Of het nu gaat om budget advies of hulp bij het vinden van een nieuwe woning, ze staan voor je klaar.

Samengevat

Met NHG kun je met een gerust hart een huis kopen, wetende dat je beschermd bent als de dingen anders lopen dan gepland. Het biedt niet alleen financiële zekerheid, maar ook gemoedsrust. Dus, als je op zoek bent naar een hypotheek die je helpt je huis te behouden, kies dan voor een hypotheek met NHG!

 

Wil je meer weten over hoe NHG jou kan helpen? Neem dan contact met ons op voor persoonlijk advies op maat.